søndag den 17. juni 2012

Sommersager

Tror i solen kommer frem, hvis jeg tager den på imorgen??Det er ikke fordi symaskinen ligefrem brænder, nu jeg er startet på job igen. Men lidt har da kørt igennem. Bla. denne lækre sommer sag. Gul batik i viscosejersey som er såååå behageligt. Super nem at sy, der er kun sidesømme.
Der er brugt ca. 1½m. Når du køber stof er det jo foldet, så det ligger dobbelt. Læg stoffet sammen endnu en gang, så du har en firkant (ca.) Tag så en af dine yndlingsbluser og fold den på midten, så du har en halv bluse. Læg den med midtlinien på stoffet, så ærmene flugter den side med dobbelt foldekant. Klip med sømrum rundt om blusen og markér hvor halshul skal klippes. Fold ud og sy sidesømmene. Tegn halshul eller klip med det samme, hvis du er sikker, vær opmærksom på en for- og bagside, buk eller lav en kant af reststoffet og sy på. Afslut evt. med smock som her på blusen. Og vupti, ny bluse er klar til brug.
Gav det mening egentlig??
Måske det skal tegnes en dag til en lille DIY.

En anden sommersag, som egentlig er en prøve/brugbar stout.
Et Burda mønster som viste sig, at sidde lige i skabet. Her syet i en bomuldspoplin. Den er tynd og behagelig, men krøller jo nærmest inden den er kommet på (kunne måske godt lige have strøget den inden fotoseance...).
Tænker at sy den op i noget bomulds-silke eller viscose.


Lidt svært at se, men grønne knapper var selvfølgelig et must.
Sennepsgul bomuld med prikker til skråbånd i halsudskæringen,
 til at give lidt kant til alt det mørke.


Psst.. kan du lide gaver og overraskelser??


Ingen kommentarer:

Send en kommentar